tiistai 6. elokuuta 2019

Lähtöön 9 päivää

Hei taas!

Lähden 15.8, siis ihan pian! Läksiäiset on jo ehditty pitää ja kaikki alkaa olla valmista, paitsi pakkaus :D. Tänään tuli käytyä Helsingissä hakemassa viisumi Japanin suurlähetystöstä. Viisumi tarvitaan siis jos on Japanissa pitempään kuin 90 päivää (3 kuukautta). Viisumi oli valmis noin 2 viikon päästä hakemuksen postittamisesta ja sen hakeminen kävi yllättävän nopeasti! Ei mennyt kuin 10 minuuttia. Mitään erillistä paperia ei annettu vaan viisumi liimattiin kätevästi passin väliin.

Suomen lippukin on jo ehtinyt tulla, samoin kuin pinssit nuorisovaihtotakkiin. Vielä pitäisi aloittaa pakkaaminen. Ensimmäinen host perheeni vaikuttaa todella mukavalta. En tiedä vielä kuinka monessa perheessä tulen asumaan vuoden aikana mutta eiköhän sekin selviä ajallaan. Miyazakiin lennän Soulista Fukuokan kautta 19.8. Paluulentoni Suomeen lähtee Fukuokasta joka on toisella puolella Kuyshun saarta.

Miyazakissa asuu noin 600 000 asukasta eli 3 kertaa isompi kuin kotikaupunkini Suomessa. Koulussa siellä on noin 1000 oppilasta mikä sekin on paljon enemmän kuin nykyisessä koulussani :D. Japanissa koulun jälkeen ei heti mennä kotiin sillä koulujen klubitoiminta on tärkeä osa japanilaista koulua, sen takia kotiin päästään 19 aikoihin, riippuen tietysti klubista. Koulupäiväni tulevat olemaan noin kello kahdeksasta puoli viiteen, en toki voi sanoa varmaksi. Koulussani Japanissa on kuulemma hyvä klubitarjonta ja mitä katselin Googlesta vaikuttaa olevan iso koulu.

Kirjoitan seuraavan postauksen kun Soulin leiri päättyy.

- A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti